Terugblikken op 2023, ja 2023

Ben je van de westerse filosofie (setting goals), oosterse filosofie (in the moment) of een dromer?Zou “the best of all worlds” een optie zijn? De waardedrijvers van jouw onderneming bepalen de mate van jouw succes. Wat hebben de waardedrijvers gedaan? Heb je wel gas gegeven op de juiste waardedrijvers?

Waren de resultaten enthousiasmerend?

Terugkijkend, waar zat het in?  Wat kan je ervan leren? Hoe zat dat in 2022? Met wie heb je hierover gespard? En met wie zou je hier eens van gedachten moeten wisselen?

Droom of werkelijkheid? Het is jouw keuze

Het is zondag 31 december 2023. Even een moment voor reflectie. Is het een topjaar geweest? Hoewel het emotioneel was, om iets wat jaren vertrouwd was los te laten, hou je er een goed gevoel aan over. Er werd namelijk een potentiële passende koper gevonden, waar gelijk een klik mee was. Je bent blij. Datgene waar je lange tijd jouw tijd en energie in hebt gestoken is goed terechtgekomen en wordt zelfs uitgebouwd. 2023 was een jaar van persoonlijke groei: je hebt meer van het leven ontdekt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Niet alleen jij bent er blij mee, maar ook de mensen om je heen. Achteraf ervaar je dat de aanzet richting verkoop eerder had gekund.

Verkoopklaar maken van je bedrijf

MKB-bedrijven in de IT-dienstverlening en software ontwikkeling krijgen de hoogste Ebitda-multiple.

Dat komt er in het kort op neer dat er sprake is van een hoge waarde door de aantrekkelijke groei en winstgevendheid. Bij een overname wordt daarom gemiddeld 6.6 keer de brutowinst betaald! Daarnaast is er veel geld in de markt van investeerders en andere overnamekandidaten. Dus zijn er genoeg redenen voor het verkoop klaar maken van je IT/Tech bedrijf.

Uiteindelijk wil je de best mogelijke deal

Een groot netwerk met gretige kopers is uitgangspunt. Selecteren van de beste en meest relevante partijen bespoedigt jouw verkoop.

Zorg wel dat je de actuele waarde kent voor een optimale onderhandelingspositie.