Ik wil mijn techbedrijf verkopen 

Of je nu voor het eerst je techbedrijf gaat verkopen of je dit al eens eerder gedaan hebt. Als je de stap zet, kom je graag goed beslagen ten ijs. Dan is het fijn om een partner te hebben die niet alleen de wereld van merger & acquisitions snapt, maar ook die van jou. De wereld van technologie. 

Ons team van senior partners is gespecialiseerd in het verkopen en aankopen van techbedrijven, eventueel in combinatie met Private Equity partijen. Met die ervaring op zak, denken ze graag met je mee over de beste aanvliegroute en gaan ze gericht op zoek naar de juiste, aankopende partijen.  

Hoe werkt dat? 

Op basis van je waardepropositie stelt ons team een informatiememorandum (IM) samen. In dit document staat informatie over jouw onderneming, die we (eventueel geanonimiseerd) aan potentiële kopers kunnen presenteren.  

Vervolgens zorgen we ervoor dat alles in orde wordt gemaakt voor de benadering van de markt. Samen met jou spreken we met partijen en analyseren we de biedingen van geïnteresseerden. Ook ondersteunen we je tijdens de onderhandelingsfase bij het sluiten van de optimale deal.  

Wat is mijn bedrijf waard? 

Het eerste wat je jezelf afvraagt wanneer je je bedrijf wilt gaan verkopen is: “Wat is mijn bedrijf waard?”. Een logische vraag. Maar nog belangrijker, wat kan het waard zijn voor een ander? Daarom begint het verkoopproces van je bedrijf ook altijd bij het opstellen van een waardepropositie. 

Weten wat je techbedrijf waard is?

De waarde van je bedrijf is meer dan “EBITDA x multiple”. We geven je graag een vrijblijvende waarde-indicatie!

Vraag een waarde-indicatie aan

De waarde van je bedrijf optimaliseren 

De waarde van je onderneming is geen vast gegeven. Hier zijn veel factoren op van invloed. Factoren die in sommige gevallen te beïnvloeden zijn. Benieuwd naar wat jij kunt doen om de waarde van je bedrijf te optimaliseren? Plan een kennismaking met onze specialisten. 

Het vier-ogen-principe 

Je wilt het optimale resultaat behalen wanneer je je bedrijf verkoopt. En wij willen dat ook! Daarom werken er bij NexyZ altijd twee partners aan jouw project. Dubbel zoveel ervaring om jouw exit tot een goed einde te brengen. Het vier-ogen-principe, noemen we dat.  

Het belang van discretie 

Het verkopen van je bedrijf is een delicate aangelegenheid. Discretie is dan ook van cruciaal belang. Dat wij handelen met uiterste discretie, mag dus voor zich spreken. Maar we gaan een stap verder. We ondersteunen jou ook in het stilhouden van je verkoopintenties. En dit zit al in kleine dingen, zoals het weigeren van een connectieverzoek op LinkedIn.  

Je bedrijf verkopen is serious business 

We zullen er geen doekjes om winden. Je bedrijf verkopen is serious business. Een verkoopproces duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. In die periode zul je – in het geheim – een deel van je tijd besteden aan het project. En dat heeft impact. Het is belangrijk dat je in deze periode de orde van de dag binnen je bedrijf niet uit het oog verliest. Ook hierin kan ons team je begeleiden. 

Plan een kennismaking in

Nu ben je ongetwijfeld benieuwd wat de beste eerste stap is in jouw situatie. Plan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze specialisten en krijg antwoord op de vragen:

  • Wat is de indicatieve waarde van mijn bedrijf?
  • Welke factoren kan ik beïnvloeden om de waarde van mijn bedrijf te optimaliseren?
  • Is dit het juiste moment om mijn bedrijf te verkopen?
  • Wat maakt mijn bedrijf interessant voor potentiële kopers?
Plan een kennismaking in