Wat is mijn techbedrijf waard? 

“Wat is mijn bedrijf waard?”. Een vraag die elke ondernemer vroeg of laat een keer stelt. Het is het eerste waar je over nadenkt wanneer je overweegt je bedrijf te verkopen, een fusie aan te gaan of een gedeelte te verkopen. Maar ook wanneer dit niet het geval is, kan een waarde-indicatie je inzicht geven in de stand van zaken. 

De waarde van je bedrijf is afhankelijk van veel factoren. En in de wereld van IT vallen daar ook branche-specifieke componenten onder. Ons team beschikt over specialistische kennis en ruime ervaring binnen de IT-branche. Hiermee kunnen we je voorzien van een realistische waardebepaling van je techbedrijf. 

De waarde van je bedrijf is meer dan “EBITDA x multiple” 

Als je googelt wat de waarde van je bedrijf is, stuit je direct op formules om dit te berekenen. Maar de waarheid ligt een stuk genuanceerder. En gelukkig maar. Het zou wat zijn als de waarde van jouw techbedrijf platgeslagen kon worden met een simpele vermenigvuldiging als “EBITDA × multiple”. 

We zijn gespecialiseerd in het maken van waardeanalyses van IT-ondernemingen. Hierbij maken we gebruik van verschillende waarderingstechnieken en benchmarks. En nemen we alle relevante factoren in acht, zoals bijvoorbeeld de cash in de onderneming, mate van recurring omzet of de fluctuaties in het werkkapitaal. Zo krijg jij optimaal inzicht in de waarde van jouw bedrijf.  

De waarde van je bedrijf optimaliseren 

De waarde van je bedrijf is afhankelijk van tal van factoren. Factoren die je in sommige gevallen kunt beïnvloeden. Het loont om te onderzoeken wat waarde-stuwende componenten (kunnen) zijn binnen jouw bedrijf en deze maximaal te benutten. Zeker wanneer je overweegt je bedrijf te verkopen, te fuseren of gedeeltelijk af te splitsen. Ook de impact van het samengaan met een andere partij kan waardeverhogend werken.  

Benieuwd wat jij kunt doen om de waarde van je bedrijf te optimaliseren?

Plan een kennismaking met onze specialisten.

Plan een kennismaking in

Vrijblijvende waarde-indicatie van jouw bedrijf 

Benieuwd wat jouw onderneming op stand-alone basis waard is en kan zijn met een ander? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen dan contact met je op om samen tot een realistische waarde-indicatie te komen van jouw bedrijf. Je zit dan nog nergens aan vast.  

Naam(Vereist)