Woningcorporatie-activiteiten Centric overgenomen door TSS

otal Specific Solutions (TSS) heeft de woningcorporatie-activiteiten van Centric overgenomen. De overname betreft medewerkers, intellectueel eigendom en de oplossingen waarmee woningcorporaties hun werk doen. De dienstverlening aan klanten wordt onder een nieuwe merknaam voortgezet door de nieuwe onderneming Hercules Social Housing B.V., een dochter van TSS. Hercules gebruikt daarvoor onder andere de softwareoplossingen Key2Wocas en WocasOnline. Key2Wocas is een ERP-oplossing die de primaire processen van woningcorporaties ondersteunt. De separate hosting en managed services die Centric in deze sector verzorgt, maken geen deel uit van de overname.

Alle functionaliteit die woningcorporaties nodig hebben

Peter Bos, Managing Director Hercules: “Ik kijk uit naar het creëren van een langdurige business voor medewerkers en klanten. Met TSS benutten we onze kennis en ervaring om te innoveren en alle functionaliteit te bieden die Nederlandse woningcorporaties nodig hebben. De voormalige Centric-activiteiten hebben een bewezen track record en alle kenmerken om bij te dragen aan onze ‘software for life’-missie. Als kleine en flexibele businessunit die deel uitmaakt van TSS, zorgt Hercules voor een sterke klantfocus en korte communicatielijnen.”

Karim Henkens, CEO Centric: “De afgelopen jaren hebben we voortdurend geïnvesteerd in onze oplossingen voor woningcorporaties. In het bijzonder in WocasOnline, dat onze klanten ondersteunt in hun digitale transformatie. Een aantal van hen heeft deze nieuwe technologie al in gebruik. De woningcorporatie-activiteiten passen echter niet meer binnen de strategie van Centric, waarin we kiezen voor meer focus. Met TSS hebben we een betrouwbare partner geselecteerd die de juiste ervaring en ambities heeft om de continuïteit te borgen voor klanten en medewerkers.”

NexyZ trad op voor de Verkopers, voor meer informatie kunt u zich wenden tot Kees van der Luijt en Martijn Voorhuis