Wij helpen ondernemers van A naar B

In de ICT eten grote vissen doorgaans kleine vissen. Dat weten ze bij NexyZ, dat ondernemers in die branche ondersteunt bij aan- en verkoop, als geen ander. ‘Dat is eigenlijk altijd al zo geweest.’

Indien je als ondernemer van een middelgroot bedrijf actief bent in de ICT en je op zoek bent naar een advieskantoor op het gebied van het kopen of verkopen van een bedrijf, dan kun je moeilijk om NexyZ heen. In de bijna tien jaar dat ze bestaan, is het in Amsterdam gevestigde overnameadvieskantoor uitgegroeid tot een landelijk opererend bureau dat volledig is gespecialiseerd in overnames in de ICT. Met een team van zeven man met zelf een achtergrond in de ICT, begeleidt NexyZ ondernemers van jong tot oud bij het beantwoorden van, zoals ze dat zelf noemen, toekomst-vraagstukken.

Levensfase

‘Wij helpen ondernemers van A naar B. We verkopen bedrijven voor ze, we kopen bedrijven voor ze en soms zorgen we ervoor dat hun bedrijven opgaan in een groter geheel’, legt managing partner Martijn Voorhuis van NexyZ uit. Het is volgens het advieskantoor maar net waar de behoefte op dat moment ligt van de ondernemer en in welke levensfase die zich bevindt.

‘Als ondernemers jonger zijn dan willen ze zich vaak graag aansluiten bij een grotere club, dikwijls nog zelf mee participeren en profiteren van toekomstige groei. Naarmate ze ouder worden, willen ze misschien wel het gehele bedrijf verkopen’, aldus Voorhuis.

Snel schakelen

Rein Hoogland, eveneens partner bij het kantoor, zegt op zijn beurt: ‘Doordat we zo gefocust zijn, de sector goed kennen en een uitgebreid netwerk hebben in de ICT, kunnen we snel schakelen en ook de juiste partijen aandragen bij ze.’ NexyZ zit meestal aan de verkoopkant en richt zich op ondernemingen met een EBITDA van 1 tot 15 miljoen euro. ‘In de categorie daarboven heb je toch vaak een ander soort adviseur nodig’, stelt Hoogland.

Volgens beide partners is er nog steeds consolidatieslagen gaande in verschillende segmenten van de ICT. Het is iets waar NexyZ flink van profiteert. ‘Grote vissen eten kleine vissen en zo is het eigenlijk altijd geweest in de ICT’, zegt Voorhuis.

Er zijn twee deals die er wat hen betreft bovenuit torenen in 2021. Dat zijn de overname van het Microsoft Dynamics CRM-gespecialiseerde PixelZebra uit Nootdorp, dat past in het portfolio van investeerder 5CS Capital Partners, en de verkoop van Videns IT Services aan Expereo. Voorhuis: ‘Dat hele verkoopproces van Videns aan Expereo was werkelijk om door een ringetje te halen, omdat alles eigenlijk meezat en we daardoor heel snel konden doorpakken. Van de verkennende gesprekken in augustus tot de aankondiging in februari.’

Ben je klaar voor jouw volgende stap?

We luisteren graag naar jouw ambities en beloven alvast een ondernemend en waardevol gesprek met passie over veranderingen in het IT/Tech vakgebied.

Bel ons via +31 (0)85 – 4010387 of mail naar info@nexyz.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.