Private Equity loves IT/Tech…” Ben jij ook aantrekkelijk?

Er valt iets interessants waar te nemen; Private Equity, investeerders die buiten de aandelenbeurs om financieel in bedrijven participeren, hebben een steeds grotere affectie voor IT/Tech bedrijven. Daar waar men vroeger niet in IT/Tech durfde in te stappen, vaak vanwege een gebrek aan kennis, wordt er steeds meer in technologie bedrijven geïnvesteerd. Twee redenen waarom dat zo is:

1: Technologie gaat over disruptie en waardecreatie

Waar sprake is van disruptie is nagenoeg altijd sprake van nieuwe technologie. Neem maar eens een willekeurig bedrijf in gedachte dat een aantal jaren geleden nog niet bestond en plotseling de markt domineert. Bekende voorbeelden zoals Uber, Booking.com,  AirBNB en Netflix hadden nooit bestaande traditionele modellen op hun grondvesten kunnen doen schudden zonder technologie. Ze bieden allemaal met technologie gemak en eenvoud voor de eindgebruiker. Daardoor bereiken zij miljoenen klanten over de hele wereld.

2: Scale-ups zijn aantrekkelijker dan grote corporates

Er is nog een reden waarom Private Equity graag in IT/Tech investeert. Grotere corporates worden steeds vaker gezien als logge, niet wendbare organisaties. Zij zijn ontstaan vanuit een legacy verleden, waar verouderde technologie in de weg zit om op tijd te kunnen innoveren. Bovendien kennen deze grote corporates lange, complexe interne procedures om beslissingen op het juiste moment te nemen. Investeerders prefereren daarom kleinere of middelgrote  IT/Tech bedrijven die, door middel van moderne technologie, zich razendsnel kunnen aanpassen aan veranderende markt- en klantbehoeften. Agile zijn is eenvoudiger als je kleiner bent is onze conclusie.

Ben jij ook aantrekkelijk?

Ongetwijfeld, maar wellicht kunnen we jou als IT/Tech ondernemer wel helpen met een ‘speeddate’. Je hebt bijvoorbeeld extra kapitaal nodig of bent op zoek naar een nieuwe partner om een weloverwogen avontuur in IT/Tech mee aan te gaan. Want iets wat uniek, onderscheidend of zelfs disruptief is maak je veelal samen…

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek naar mogelijk een nieuw begin.