Ontdek de waarde van je IT/Tech bedrijf

Plotseling is daar het moment. Er staat een nog onbekende voor de deur die belangstelling heeft in het kopen van jouw IT Tech bedrijf. Nagenoeg iedere ondernemer overkomt het wel één of meerdere keren. Maar wat doe je als er bij je op de deur geklopt wordt? Je hebt waarschijnlijk geen idee wie en wat er op je afkomt omdat je nog niet eerder veel ervaring hebt opgedaan rondom fusies of overnames.

Ken je de waarde van je bedrijf?

Dat is een interessante en uitdagende vraag. Het valt mij in de praktijk op dat IT/Tech ondernemers hun eigen organisatie vaak onderwaarderen. Zeker in een markt waar er veel vraag is bestaat er een grotere kans dat er ergens een beter aanbod is. Verder kijken loont. Klopt de waarde wel die je van deze ‘onbekende’ aangeboden krijgt? En welke methode gebruik je eigenlijk bij de waardebepaling van je bedrijf? Kort gezegd komt daar nogal wat kennis en expertise bij kijken. Een voorbeeld:

Rompslomp.nl bleek van grote waarde voor Visma Software

De waarde van je bedrijf heeft te maken met de strategische aanvulling die jouw IT/Tech bedrijf kan zijn voor een ander. Recent hebben we Visma Software B.V. en Rompslomp.nl bij elkaar gebracht. Een prachtig project, waarbij de waarde van de online boekhoudoplossing voor freelancers en zzp’ers van Rompslomp.nl een match bleek te zijn voor Visma Software. “We kunnen echt elke organisatie, van 1-pitter tot grootzakelijk nu een perfect passende oplossing bieden”, is wat Richard Scheper Managing Director van Visma Software BV hierover zegt. Niet alleen marktverbreding, maar ook het verkrijgen van een nog sterker development team was de motivatie om Rompslomp.nl over te nemen. Klik hier voor het inspirerende artikel.

Waarde genereren doe je samen

De argumenten van kopers om in IT/Tech bedrijven te investeren zijn in veel gevallen bij ons bekend. Doordat we jarenlang zelf in de IT/Tech sector actief zijn geweest, hebben we een groot netwerk opgebouwd om ook jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er nog andere redenen om eens met elkaar in gesprek te gaan; met slechts één partij in gesprek gaan is zonde, het kost je (teveel) tijd en levert in veel gevallen niet de juiste waarde op. Competitie van kopers is gezond en de kans bestaat dat we ze al voor je gevonden hebben. Andere ondernemers moeten je echt willen hebben en onze uitdaging is altijd om de beste match tussen mensen en techniek te vinden.

Zullen we vrijblijvend eens in gesprek gaan over de waarde van jouw IT/Tech bedrijf?

Neem contact op